Search
Enter Keywords:
Sunday, 12 May 2024
A Nimnáro Őrzői
Kápolnakert PDF Nyomtatás E-mail
Írta Adminisztrátor   
Monday, 14 August 2006
Vándor, a Boldogság Ligetből kacskaringós úton visz a lábad dél felé. Enyhe szellő simogatja arcodat. Egy fénylő, üde mallorn ligetbe érsz, melynek első csemeteit meg Marthwen ültette. Kis patak keresztezi utad, könnyedén átugrod, hisz csak egy erecske, a forrás közel van, egy sziklából ered.
 
baloldalt: mallorn;  
jobboldalt: elförömfa
Ent vigyázza tisztaságát, ritkán mozduló, morcosnak látszó, tisztaszemű ent ő, Anar Aran kérte fel a kertünk őrzésére. Mellette kényelmes pad terpeszkedik, mindig készen, hogy ülőhellyel kínálja a fáradt vándort. A szökőkút (Jolias műve) vígan csobog, nem messze tőle egy mallorn (Marthwen faja) és egy elförömfa (Inie ültette annak idején) áll. Valójában az első példányok fájukból a Fehér Hölgy kertjében.
A szökőkútban furcsa jószág úszkál egykedvűen, őt nem érdekli az idő múlása. Egy hipokampusz, felig hal, felig lő, egzotikus deli tengerek lakója, itt nyert házat.
Meg messze vagy a kápolnától, egy réten kell átgyalogolnod, a klán ménese legelész, ha szerencsés vagy a szelíd de szabad lovak észrevesznek, és eléd jönnek átkutatni, nincs-e nálad egy alma vagy répa. Ahogy közelebb érsz, a pegikorniszok körbe táncolnak-repkednek, azt kutatják van-e benned valami ártó szándék. Ha nincs hat, megengedik, hogy belepj a piros bogyójú sövényen hagyott kiskapun.
A sövény nem más, mint önbizalom bogyó bokor, gyümölcse frissen vagy lekvárnak, szárítva fogyasztható, mellékhatására ügyelni kell... Marthwen, Elen és CsodaMosoly ültettek. Ha nem vagy elég figyelmes, könnyeden nyakadba ugorhat Naftalin (a klán tigrise), kinek személyes játszó tere a sövény mögötti belső kert. A belső kertben mindenfele hasznos és haszontalan növény megtalálható, gyümölcsök, zöldségek, virágok, szőlő, gyógynövények.
 
  
Fehér Agyar
Amadeus
Itt nő a vattacukor fű, bolyhos virágai és a túrórúdi fa, különböző ízű gyümölcsei (Mariannka, és Anar művei) kedvelt csemegei a klán gyermekeinek... Másféle füvek is vannak... bűnbánó fű, Theor atya rendelte ültetvény, jó oka vagyon, hogy virágba szökkent. Gyömbér növények burjánoznak egy sarokban. Mosoly kedvenc italát nyerjük belőle. Szorgos kezek dohányt is ültettek. A Távolrév szerte híres Fehér Füst dohányt készítik belőlük. A gyümölcsfák ágain madárodúk lógnak, lakóik vidám dala hirdeti Nimnaro dicsőségét. A templomocska közelében kicsiny japánkert díszlik Yasamura Katako emlékére, tisztára nyírva-gereblyézve. Bonsaiok, fehér kavicsfolyó, kőmécsestartó... kúszó fenyők, és egy picike tavacska díszlik. Ideális hely a gondolkodásra. A templom bejáratánál rózsalugas. Deli oldalán szőlő fut és néhány fügefa terebélyesedik. És végre ideértél! Íme, a Fény Kápolnája! Az épület egy márványfehér, kissé gótikus, mozaikablakokkal díszített kápolna. Ugyan nem túl nagy, de gyönyörű látványt nyújt. Mikor belépsz, rögtön érzed, hogy ez a hely Szent, valami természetfölötti nyugalom lesz úrrá rajtad, aki nem vagy érzéketlen a szép iránt. Az oltár fölött Kristályablak van a falon, és az ezen átszűrődő fény fehér fénybe borítja az egész kápolnát. Az ablak fehérlángot ábrázol, mutatva, hogy bizony a Nimnáro szentélyébe tévedtél. Ha ebből meg nem sejtened, bizonyítja a z oltáron lobogó, soha ki nem alvó hófehér ragyogású szelíd de erőteljes tűz. Ugyan ez a láng ég a klántagok szívében, teszi erőssé és összetartva a klánt. A láng szívesen fogadja az imákat, és mindig segít ha lelkednek erő kell.
Ezen a helyen békére és megnyugvásra találsz. Mindig van itt valaki aki meghallgat, ha más nem a Fehér Hölgy maga.
A kápolnából ajtók nyílnak jobbra illetve balra, amin keresztül eljuthatsz a lakóépületbe, ahol ha fáradt vagy, akár le is pihenhetsz, ezenkívül erre található a konyha, és minden létfontosságú helyiség. A harangláb alatt van a raktár, éléstár, a nyári gyümölcsök, zöldségek garmadában állnak, a váraktól kapott termények, fűszerek, húsok, és egyéb javak is itt halmozódnak katonás rendben. Befőttek, dohány, tea, mindenfele finomság. A parszaritok is itt kaptak helyet amíg újra szükség lesz rajuk.
Egy kicsi üvegház is van, a teli hónapok szűkösségének enyhítésére ez főleg a technokrata keze munkájának dicséretére.
I
Wolfi a  farkas,  Diamont  kedvence
  
   
 

Sárkányok

  

 Szilajkék
21

  Murr
Utolsó frissítés ( Saturday, 07 July 2007 )
< Előző   Következő >

Főmenü
A Nimnáro Őrzői
A Nimnáro Mitosza
Információk
Fehérhon
Főnix Fogadó
A Nimnáro Istálója
Barlang
Vándorok Csarnoka
Boldogság ligete
Fehér Fény kápolnája
Kápolnakert
Élettörténetek
Képek
Hírek
Keresés
Linkek
Hírmorzsák
Lehet, hogy már volt róla szó, de azért beírom a papi hírnevek megszerzését (naponta jegyeztem)

5-49 lelke üres lap
50-149 tiszta lélek
150-299 edzett lelkű észlelés +1
300-449  szentéletű egs +1, észlelés +1
430-599 fénylő lelkű egs +1, észlelés +1, ügyesség +1
600- 799 istenek kegyeltje  erő +1,egs +1,
észlelés +1, ügyesség +1
800-1539 istenek választottja erő +1,egs +2,
észlelés +1, ügyesség +1

1539 cspt nyomtam imára.. gondolom akkor is ugyan az maradna a hírnév, ha 2000 lenne az a szám...
2006.11.2
Belépés
Adminisztráció
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. Minden jog fenntartva!.
A Mambo egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.